dinsdag 17 mei 2016

Soufflé met kreeft of pistache

Met topkok Alain Ducasse kan je in Parijs alle kanten op.
Ik bedoel: als klant.
Je kunt peperduur en zeer uitgebreid eten bij Ducasse, je kunt heel eenvoudig en goed een broodje eten bij Ducasse, en je kunt zelfs chocola snoepen bij Ducasse.
Maar je kunt nu ook iets kiezen tussen die uitersten in.
Onder de Canopée, het nieuwe golvende dak boven Les Halles, staat sinds kort Champeaux.
Een 'brasserie contemporaine', noemt Ducasse het.
Je eet er goed, het is niet (heel) duur, de wijnkaart is mooi en uitgebreid, de bediening is voorbeeldig, er staan wat klassiekers op de kaart, en het is allemaal - interieur en gerechten - in een modern jasje gehesen.
De gerookte Schotse zalm is zalig, het rundvlees komt hier in 4 soorten op tafel, de crème brûlée is om je vingers bij af te likken, maar het pronkstuk van Champeaux vormen toch de soufflés.
Er staan drie hartige soufflés (kaas, asperges en kreeft) en drie zoete soufflés op de menukaart (cointreau/sinaasappel, pistache/caramel, chocola).
Proef ze!
___

LEUK: Het muur-grote aankondigingsbord, als in een treinstation, waar de aankomende en vertrekkende soufflés worden aangekondigd.
NIET LEUK: Dat je na een prima maaltijd thee bestelt en dan water krijgt dat naar chloor smaakt.
___

Champeaux
Forum des Halles, Porte Rambuteau

3 opmerkingen:

  1. Ik heb ook een keer zo'n soort gelijk iets gegeten bij een hotel. Daar aan grenzend zat hun restaurant en het was heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook een keer zo'n soort gelijk iets gegeten bij een hotel. Daar aan grenzend zat hun restaurant en het was heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Schotse gerookte Zalm is altijd geweldig! Laatst toen we in een hotel in Breda waren ook al zo'n heerlijke op!

    BeantwoordenVerwijderen