zondag 3 mei 2015

Kolonies vol jonge kunstenaars

Op twee plaatsen in Parijs kan je jonge kunstenaars vinden die hun werk tonen en verkopen, waar het leuk rondkijken is, en waar de kunst binnen handbereik staat of hangt.
Sergeant Paper (foto), vlakbij Centre Pompidou, is iets tussen een winkel, een galerie en een kunstenaarsatelier in. Je vindt hier schilderijen, foto's, posters en affiches van jonge artiesten die worden uitgekozen en uitgegeven door de eigenaren.
Vaak in kleine oplages gedrukt en te koop voor betaalbare prijzen.
En dan is er de Splendens Factory, een groep grafici, ontwerpers, koks, musici, schilders, geeks, filmers en tatoeëerders, gevestigd en samenwerkend in belendende panden in de Goutte d'Or, in noord-Parijs.
Ze werken daar allemaal in de Rue Muller waar ze regelmatig evenementen organiseren, maar om hun kunnen en kunsten goed te tonen is er sinds kort de Splendens Gallery, vlakbij Place de la Madeleine.
Op de begane grond is er nu prachtig fotowerk te zien van Violaine Carrère, op de eerste verdieping loop je - letterlijk - in het wit rond.
___

KLEREN: Zijn ook te koop bij Sergeant Paper, om precies te zijn: t-shirts en sweaters met originele prints onder de noemer "Home Made Goods for Self Made People".
ETEN EN DRINKEN: kan ook in de Rue Muller, tegenover de kunstenaarspanden, bij bar-restaurant Le Rosie en club Le Blue Note

___

Sergeant Paper, 38 Rue Quicampoix
Splendens Factory, 6-10bis Rue Muller
Splendens Gallery, 37 Rue Pasquier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten