maandag 21 april 2014

Thee of champagne tussen metershoge zuilen

Als er een lange rij voor de entreetrap staat: ga naar rechts en neem de kleine deur naast de trap - daar staat nooit een rij.
Als anderen hun portemonnee klaar houden: niet doen, je mag zo doorlopen.
En hup, naar binnen bij het meer dan 100 jaar oude Petit Palais, het gemeentelijk museum voor Schone Kunsten tussen de Champs-Élysées en de Seine, loop een paar deuren door en daar sta je: in de prachtige halfronde binnentuin met enorme zuilen, ornamenten, standbeelden, exotische planten en een prachtige mozaïekvloer.
En daar is dus het café-restaurant van het Petit Palais.
Verwacht geen fancy aankleding of Michelinsterren-eten, maar je zit hier wel op één van de mooiste historische en meest rustige plekken van Parijs - en de hele middag in de zon.
Je kunt hier wat eten (zoete hapjes of een luch) of drinken (koffie, thee, wijn, champagne), elke dag (behalve maandag) van 10:00 tot 17:15 en op donderdag tot 19:30. 
___

GOED: De entree is dus gratis en via een snelle zijdeur als je alleen voor het café-restaurant komt.
BETER: De entree is ook gratis, maar niet via de zijdeur, als je alleen de vaste collectie komt bekijken.
JAMMER: De entree is niet gratis, en ook niet via de zijdeur, als je voor de tijdelijke exposities komt.
___

Petit Palais
Avenue Winston Churchill

1 opmerking:

  1. Goeie tip Frank, kom er al jaren en altijd als ik gasten bij me heb. Mensen weten niet wat hun overkomt, zo'n rust midden in het drukke centrum. Ook jammer, je mag op het buitenterras geen sigaretje meer roken ;-(

    BeantwoordenVerwijderen