woensdag 16 april 2014

Een zeekoe, wolven en 16 giraffen

Dat de dierentuin van Parijs na een jarenlange opknapbeurt weer open is – ik bedoel: de dierentuin in het Bois de Vincennes, het bos aan de zuidoost kant van de stad – en ook is uitgebreid met onder meer een enorme serre van 100 meter lang en 40 meter breed, dat weet iedere Parijs-liefhebber wel natuurlijk.
Maar wist je ook dat:
- Tinus de zeekoe 50 kilo per dag eet aan onder meer sla en wortels?
- Het eten van de wolven elke dag verstopt wordt om hun jachtinstinct te behouden?
- Olivier Marqui, de verantwoordelijke voor de reptielen, met blote handen een boa constrictor heeft uitgezet in diens verblijf?
- De 16 giraffen in het park de enige dieren zijn die al die jaren, tijdens de verbouwing, gewoon in de dierentuin zijn gebleven?
___

GOED: De dierentuin is dus compleet vernieuwd, voor de som van 30 miljoen euro, biedt 14,5 hectare aan dieren en natuur, met een wandelroute van opgeteld 4 kilometer.
FOUT: Bij de opening afgelopen weekend waren nogal wat bezoekers teleurgesteld omdat nog niet alle dieren te zien zijn, wat de dierentuinleiding vergeten was te zeggen.
___

Parc Zoologique de Paris
Route de la Ceinture du Lac


De foto is afkomstig van Clarisse Rebotier die een geweldige serie foto’s maakte van dieren die in Parijs de metro (zouden) nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten