dinsdag 29 april 2014

De tips van Alain Caron

Kok en tv-kok Alain Caron behoeft natuurlijk geen introductie meer.
Dankzij zijn boek Tour d'Alain weten we ook wat zijn favoriete adressen in Parijs zijn.
Veel van de namen die hij noemt, zijn voor onze bloglezers (natuurlijk!) al bekende adressen, dus we concentreren ons hier even op de ‘minder bekende’ namen.
Eenvoud en kwaliteit èn een goede prijs komen volgens Caron samen in restaurant Au Pied de Fouet, midden in Saint-Germain des Prés, dat als specialiteit heeft: ei met mayonaise (maar op de kaart staat nog veel meer, hoor, wees gerust).
Het ideale huwelijk van Frans en Japans eten, met een Japanse kok die Frans leerde koken in Japan, met een echtgenote die uit Japan komt maar het pâtisserie-vak leerde bij de Franse topkok Ducasse, dat vind je bij restaurant Kei, vlak naast Les Halles.
In de chique Rue Saint-Honoré vind je een oud koffiehuis, Verlet, waar het volgens Caron de hele dag zalig geurt naar gemalen koffiebonen, waar je koffie en thee uit heel de wereld koopt èn ook ter plekke kan drinken – van topkwaliteit, vanzelfsprekend.
Tot slot dan: de zogenaamd geestverruimende absint. Zo’n 30 merken staan in de winkel Vert d’Absinthe in de Marais, inclusief stokoude en peperdure flessen, maar ook met alle accessoires die bij het maken van de groene drank horen.
___

MARKT 1: De Marché des Enfants Rouges, in de noordelijke Marais, noemt Caron terecht als één van de leukste markten van Parijs – al was het maar omdat je er goed kan eten bij de 'restaurantjes' op de markt!
MARKT 2: De Marché d’Aligre, in oost-Parijs achter Bastille, is volgens Caron één van de leukste markten van het ‘alledaagse volkse Parijs’, als een dorp in de stad, met een buitendeel en een overdekt deel.
___

Au Pied de Fouet, 45 Rue de Babylone 
Kei, 5 Rue Coq Héron 
Verlet, 256 Rue Saint Honoré 
Vert d’Absinthe 11 Rue d’Ormesson

Geen opmerkingen:

Een reactie posten