vrijdag 6 december 2013

Een geheim boekje met geheime adressen

Er circuleert een boekje in Parijs. Het is op mini-schaal uitgegeven, het ligt niet in de winkel, er staat geen titel en geen auteursnaam op.
Ik moest me melden op een adres, werd meegenomen naar een achterkamer, moest daar een formulier invullen, en yes: toen kreeg ik het begeerde boekje mee.
En wat staat er in?
De acht "meest geheim gehouden" adressen van Parijs!
Ik verklap er drie, de rest houd ik voor mezelf...
- Hugo Desnoyer geldt doorgaans als de beste slager van Parijs: hij levert aan de sterrenrestaurants van Ducasse en Passard. En hij heeft ook zijn eigen slagerszaak. Maar niet zichtbaar en onbekend voor het grote publiek heeft Desnoyer daar ook zijn eigen table d'hôte waar hij zijn topproducten serveert aan tafel.
- Een bar in een uitgaanswijk met het uiterlijk van een kraakpand, met de deur en ramen gesloten, en waar je alleen binnenkomt als de eigenaar - gespecialiseerd in allerhande alcoholica - zin heeft om je binnen te laten, en waar de bar zeven dagen in de week open blijft tot 8 uur 's morgens: Chez JP.
- Philippe Carlier twijfelde altijd al wat hij wilde worden: muzikant of kapper. Hij werd het allebei en doet het allebei en nog vaak tegelijk ook: de zingende en musicerende kapper van Chez Méloz. Een kapperszaak, jazeker, maar een zaak waar (rock)muziek centraal staat, waar Philippe zelf en waar anderen optreden.
___

HET BOEKJE: Is piepklein en telt slechts 28 pagina's.
DE HERKOMST: Houd ik nog even geheim, maar wellicht later... 
___


Hugo Desnoyer
28 Rue du Docteur Blanche
Reserveren: 01 46 47 83 00
Chez JP
20 Rue des Quatre Vents
Chez Méloz
11 Rue Pierre Fontaine

2 opmerkingen:

  1. Frank, wanneer deel je ons de herkomst mee. Niet eerlijk om alle Parijse geheimen voor je zelf te houden.

    BeantwoordenVerwijderen