woensdag 30 oktober 2013

Neobento, pastrami en 'kebab de luxe'

Welnee, Parijzenaars zitten al lang niet meer allemaal urenlang te lunchen.
Kijk om je heen en je ziet ze steeds meer in de rij bij een bakker of een afhaalrestaurant staan, om daarna lopend, in een park zittend op terug op het werk, hun broodje of aanverwanten op te eten.
Ook populair èn een stuk gezelliger: relatief snel lunchen, maar wel zittend in een restaurant, en met eten van goede kwaliteit.
Bij Neobento (foto) bijvoorbeeld, tussen Bastille en République. Je stelt er zelf je Japanse lunchbox, lees: bento-doosje, samen met wat je wilt eten en krijgt een verrassende verse combinatie van Aziatische, Amerikaanse en Europese gerechten.
Of: Freddie's Deli, vlakbij begraafplaats Père Lachaise. Belegde broodjes, maar dan wel bedacht door de mensen achter de 'foodtruck' Camion qui Fume. Ze maken er zelf hun pastrami, hebben geweldige brownies en je kunt er Brooklyn-bier drinken!
Tot slot: Grillé, of zoals het wordt genoemd: 'kebab de luxe'. Een fastfood-restaurant om de hoek van Opéra Garnier, maar dan wel van topkok Fred Peneau. Het interieur is verzorgd mooi, de broodjes zijn bio, het vlees en de kruiden komen van topleveranciers.
___

8,50 EURO: is de prijs van een 'kebab de luxe'
9 - 11 EURO: is de prijs van een topsandwich bij Freddie's Deli, bijvoorbeeld de Olé Moly.
12 EURO: betaal je voor een bento-doos met thee.
___
 
Neobento, 5 Rue des Filles du Calvaire
Freddie's Deli, 22 Rue Crespin-du-Gast
Grillé, 15 Rue Saint-Augustin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten