dinsdag 27 augustus 2013

Een sexy stokbrood

Op de Franse televisie is een nieuw programma begonnen over bakkers en stokbrood. Jawel, een zoektocht naar de beste baguette van Frankrijk.
Dat is niet toevallig, want dat Franse stokbrood zit een beetje in het verdomhoekje.
Want wie eet er nou nog baguette? Dat zijn vooral de oudere Fransen.
Jong Frankrijk zit - in ieder geval 's morgens - gewoon aan de cornflakes. Áls ze al ontbijten.
Eén van de Franse bakkersorganisaties is dit voorjaar daarom een campagne begonnen om Fransen méér stokbrood te laten eten.
Maar terug naar de tv: dat programma wordt mede gepresenteerd door "de meeste sexy bakker" van Frankrijk, Gontran Cherrier.
Een tv-kok die tal van kookboeken schreef en werkte voor topkoks als Alain Senderens en Alain Passard.
En laat Cherrier tegenwoordig nou twee winkels in Parijs hebben! Eéntje bevindt zich in Montmartre, de ander in het noordwesten, vlakbij de ringweg rond Parijs: voor al je baguettes (maar dan wel hele goede), je croissants, chocoladebroodjes en nog héél veel soorten taartjes.
___

IN 1970: at de gemiddelde Fransman/Française bijna één baguette per dag.
IN 2013: is dat nog maar een halve baguette.
___

Gontran Cherrier
22 Rue Caulaincourt
8 Rue Juliette Lamber

Geen opmerkingen:

Een reactie posten