donderdag 29 augustus 2013

Een plein om te wandelen

Vroeger (1) stonk het er, (2) reden er alleen maar auto's, en (3) was het er levensgevaarlijk voor voetgangers voor wie (4) er ook helemaal niets te zoeken was.
Maar nu (1) zijn de auto's deels verdwenen, (2) is het plein zelf van een prachtige wandelpromenade voorzien, (3) spelen er kinderen in fonteinen en (4) kan je er iets eten en drinken.
Ik heb het over Place de la République.
Anderhalf jaar is er aan getimmerd en stond het in de steigers en nu is het klaar.
34.000 vierkante meter aan plein waar nog steeds zeven wegen op uitkomen, maar waar het voor het eerst lekker rondlopen is.
___

LEUK 1: Op het plein staat een kiosk waar je gratis (bord)spellen kunt lenen (tot 20, 22 of 23 uur afhankelijk van de dag).
LEUK 2: In het nieuwe café (open tot 2 uur 's morgens) worden ook culturele evenementen en debatten georganiseerd èn zijn papieren en online media gratis te lezen.
___

1 opmerking:

  1. Ik heb er een paar weken geleden gezeten, op het terras van het nieuwe cafe. Prachtig speelwater voor de kinderen waar mede door het prachtige weer volop gebruik van werd gemaakt, mooie fontein om het Monument voor de Republiek. Mis wel een beetje het groen van eerder. Dat van die bordspellen heb ik gemist. Al met al een prima verbouwing van het plein.

    BeantwoordenVerwijderen