vrijdag 7 juni 2013

Neo-barok, avant-garde en oesters

Twee nieuwe café-restaurants op twee toplocaties.
Designer India Mahdavi - de 'koningin van de neo-barok' - verzorgde de inrichting van Café Français op het Place de la Bastille (foto), een nieuwe horeca-gelegenheid van Gilbert en Thierry Costes.
Marmer op de grond, leer op de muur, zitjes in rood en blauw: een opvallend eigentijds interieur dat toch geïnspireerd is op de jaren 70.
En: met twee ingangen. ,,Ik kan me helemaal voorstellen dat James Bond hier binnenkomt door de ene ingang om aan zijn vijanden te ontsnappen via de andere ingang'', vertelde Mahdavi aan dagblad Le Monde dat Café Français omschreef als 'brasserie parisienne d'avant-garde'.
En aan de andere kant van Parijs, bij het Palais de Tokyo, heeft Monsieur Bleu sinds kort zijn deuren geopend: jawel, een bar-restaurant met zicht op de Seine, de kades èn de Eiffeltoren.
Ook al zo'n opvallende verschijning, met z'n monumentale ruimtes, metershoge ramen èn het 650 vierkante meter grote terras.
En ook tegelijk 'ultra modern en een beetje jaren '60', zoals Gilles Pudlowski schreef.
___

DE MENUKAART: van Café Français oogt niet uitgebreid of spectaculair maar biedt wel degelijk kwaliteitseten.
DE MENUKAART: van Monsieur Bleu daarentegen biedt vijf soorten oesters èn ook een cheeseburger met frietjes (maar dan wel voor 22 euro).
___


Café Français
1 Place de la Bastille
Monsieur Bleu
20 Avenue de New York

Geen opmerkingen:

Een reactie posten