donderdag 20 juni 2013

De kades langs de Seine

De kades langs de Seine zijn beschermd werelderfgoed.
En toch stonden er tot voor kort vooral file's met auto's die hun uitlaatgassen over de stad en het water uitstootten.
Burgemeester Delanoë - of je 'm nou leuk vindt of niet - heeft dat deels veranderd.
De afgelopen jaren werd de rechteroever van de Seine (de noordkant dus) op de schop genomen, vooral door stoplichten en zebrapaden aan te leggen, en nu is dus de linkeroever (jawel, de zuidkant dus) over een lengte van meer dan 2 kilometer autovrij.
Dat wil zeggen dat je langs het water kunt lopen, bijna van Musée d'Orsay tot Musée Quai Branly - met bruggen naar de andere oever en dus naar het Louvre en het Stadsmuseum voor Moderne Kunst.
Cafés, restaurants, drijvende tuinen (foto), tafels met schaak- en damspellen, een klimmuur, een tribune, wigwams, noem maar op: het is sport, recreatie en eten en drinken all the way along The Seine.
___

LEUK: Topfotograaf Reza exposeert van 28 juni to 8 september metersgrote foto's op de muren van de kades.
OOK LEUK: Straks - zomer/eind 2013 - komen bij de Pont Alexandre twee boten te liggen waar gegeten, gedronken, gedanst en gefeest kan worden - één ervan hoort bij één van onze favorieten, restaurant Rosa Bonheur, dat voor de gelegenheid een tijdelijke zaak+terras aan de Seine heeft geopend waar je onder meer een broodje "chien chaud" kunt bestellen.
NIET LEUK: Op die 2 kilometer is veel gebouwd en aangelegd voor wandelende bezoekers maar er ligt nog steeds hetzelfde asfalt waardoor het voelt alsof je toch nog gewoon op de weg loopt. Jammer. 
___

Geen opmerkingen:

Een reactie posten