vrijdag 5 april 2013

Dürüm, Gulab en burger

Elke wereldstad heeft wel zo'n straat of zo'n wijk die eerst nog een no go area was voor uitgaanspubliek en ineens dé plek is waar je gezien moet worden.
Nou, Parijs heeft z'n Rue du Faubourg-Saint-Denis.
Voor een deel ingeklemd tussen twee van de grootste treinstations was de straat ooit een morsige plek, en nu omschrijft Le Nouvel Observateur het als hotspot waar "de decibels over de straatstenen schieten als mitrailleurvuur".
Omdat je er dus uit kunt gaan.
Maar de straat blijft ook die oude multiculti-straat en daarom bij deze de beste (en betaalbare) multiculti-eetadressen in de Rue du Faubourg-Saint-Denis.
Op nummer 58: het Koerdische eethuis Urfa Dürüm.Voor 7 euro eet je er een voortreffelijke Koerdische 'wrap'!
Op nummer 83: Het Pakistaanse Bhai Bhai Sweets. Voor 2 euro drink je er een Gulab Jamun Coco, met, jawel, kokosmelk, honing en kardamon.
Op nummer 63: H*** Hot Dog House. Kleiner dan klein, met Newyorkse hotdogs vanaf 4 euro.
___

DE DOORBRAAK: Voor Le Daily Syrien (op nummer 55) mag wel zijn dat de zaak zelfs in de Fooding is opgenomen, hoewel je er kranten koopt en falafel eet! '' The food is frech, creamy and fabulous", aldus de gids.
IN OPKOMST: Is Gunes (op nummer 74), een Turks eethuis/kruidenier, die op het blog Foodistan wordt geprezen om z'n "yoghurt waar je een moord voor doet". 
___


Geen opmerkingen:

Een reactie posten