vrijdag 19 april 2013

De Tien Geboden en een Pop Shop

Geboren in 1958 in Kutztown (VS), verhuisd naar New York, veel gewerkt in Parijs en gestorven op 31-jarige leeftijd in New York.
Keith Haring wordt nu - 55 jaar na zijn geboorte - geëerd in Parijs.
Met maar liefst één grote overzichtstentoonstelling, verspreid over twee musea: het Gemeentemuseum voor Moderne Kunst, schuin tegenover de Eiffeltoren, en Le 104, in het noordoosten van Parijs.
En niet zomaar een overzichtstentoonstelling, maar één met een thema (z'n politieke betrokkenheid), èn met de Tien Geboden die hij maakte op zeven meter (!) hoge doeken en die nu voor het eerst in Frankrijk te zien zijn, èn met de originele Pop Shop - zijn eigen winkel - die hij eind jaren 80 maakte in Tokyo van twee containers.
Ik zou zeggen: interessant, leuk, leerzaam en een mooi tijdsbeeld van de jaren 80 (Madonna-muziek in het museum in Parijs!).
___

LE PALACE: was één van de beroemdste en beruchtste discotheken/nachtclubs van Parijs in de jaren 80 en was dé plek waar Haring regelmatig 's nachts te vinden was als hij in Parijs was. Het is nu een theater.
BAINS DOUCHE: was ook zo'n club waar Haring kind aan huis was en die ook inmiddels is gesloten, maar die binnenkort weer opengaat als hotel.
___

Keith Haring, The Political Line
Tot 18 augustus
Musée de l'Art Moderne
11 Avenue du Président Wilson
Le 104
5 Rue Curial

Geen opmerkingen:

Een reactie posten