woensdag 6 februari 2013

Voeten en vrouwen

Die tenen die je hier ziet, die zijn dus van zanger Manu Chao.
En verderop op de muur zie je ook nog de voeten en tenen van héél veel anderen, variërend van bisschop Desmond Tutu tot politicus Roland Dumas.
Allemaal trokken ze hun schoenen en sokken uit voor de Parijse kunstenares Amélie Debray - die haar fototoestel pakte en de meestal verstopte lichaamsdelen nu eens open en bloot vastlegde.
Nu te zien in kunstcentrum/concertzaal Point Éphémère.
Kunstenares Marjane Satrapi - die wereldberoemd werd met de autobiografische 'strip' Persepolis - schildert ook - maar wilde dat nooit laten zien.
Nu wel. In Parijs.
In galerie Jérôme de Noirmont zijn 21 doeken van haar te zien.
Met daarop vrouwen.
Met rechte lijnen, onderscheidende kleuren.
Geïnspireerd op haar jeugd in Teheran, zegt ze zelf, terwijl ze doen denken aan de geometrie van Mondriaan, schreef Libération.
___

LE POINT EPHEMERE: is een echt 'alternatief' kunstenaarscentrum (beton+zwart) waar een fotografe als Debray zich thuis moet voelen, maar waar ook de schilderijen van Satrapi niet zouden misstaan.
GALERIE JEROME DE NOIRMONT: is beroemd vanwege de grote namen die er exposeerden (van Koons tot Rheims) en dat Satrapi er nu te zien is, tekent haar gestegen roem, maar ook de hedendaagse foto's van Debray zouden zich hier prima thuis kunnen voelen.
___


Le Point Éphémère
200 Quai de Valmy
Galerie Jérôme de Noirmont
38 Avenue Matignon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten