dinsdag 26 februari 2013

Een reep van 3 kilo, alstublieft

Hij is gloednieuw.
Hij is mooi.
En hij is vooral héél lekker.
Le Chocolat is niet zomaar een winkel vol chocolade, verstopt achter Place de la Bastille.
Nee, het is een winkel waar (1) de beste kwaliteit chocolade ligt, en (2) waar de chocolade ook nog ècht zelf wordt gemaakt, en (3) waar je dat hele proces kunt zien.
Want de winkel zelf is klein en omringd door glas. En daarachter zie je dus zakken cacao liggen, machines staan, en mannen lopen met puntzakken om de chocopasta in de juiste vormpjes te spuiten.
Het resultaat ligt in de prachtig vormgegeven winkel: chocolaatjes, bonbons en repen (1,2 of 3 kilo!)
___

ALAIN DUCASSE: is topkok, verzamelaar van Michelin-sterren, initiatiefnemer van Le Chocolat, en noemde chocolade ooit 'verschrikkelijk sensueel en betoverend'.
NICOLAS BERGER: is chocolademaker, uitbater van Le Chocolat, en reisde voor deze winkel de hele wereld af om de juiste traditionele machines te vinden.
___

Le Chocolat
40 Rue de la Roquette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten