zondag 11 september 2011

Rugby in Parijs

Het duurde bij mij even voor het was doorgedrongen, maar de sportfanaten zijn natuurlijk al dagen opgewonden: het WK rugby is begonnen!
En laat rugby nou een sport zijn die de Fransen (oké: vooral de zuidelijke Fransen) volop bezig houdt.
Afijn: als je in Parijs bent en wilt meeleven met de sportminnende Fransen is er maar één voor de hand liggende weg: ga naar de French Flair (foto). Dat is het meest beroemde rugbycafé van Parijs, middenin het noordelijke uitgaansleven van de stad.
Alle wedstrijden (ook zonder Franse deelname) worden op grote schermen uitgezonden in het café en er is zelfs een speciaal zuid-Frans buffet met allemaal, euh, rugbyspecialiteiten (?) zoals Baskische taart en ham en worsten.
___

GOED: Als Frankrijk het niet ver schopt, zijn er altijd nog de poulewedstrijden (18, 24 sept. en 1 okt) die je in de French Flair kunt bekijken!.
BETER: De wedstrijden zijn ook live te volgen op de schermen die zijn opgehangen in een tiental metrostations in Parijs en op station Auber is zelfs een rugby-park ingericht van 300 m2.
FOUT: Dat Rugbypark was er bizar genoeg alleen vorige week, als opwarmertje voor het WK!
WEER GOED: Op metrostation Saint Lazare is een tentoonstelling te zien over de Maori - jawel, uit Nieuw-Zeeland, ook een rugbyland.
___

French Flair, 75 bis Boulevard de Clichy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten