maandag 4 april 2016

Een culinaire topwijnbar

Pas drie maanden open, piepklein, een bar en wat krukken, fantastische wijnen, super lekkere hapjes en nu al een stortvloed aan positieve recensies.
Cave Paul Bert, ten oosten van Bastille, is te culinair om een wijnbar te noemen en te klein om een restaurant te noemen. Maar oh, wat eet en drink je hier lekker.
De dagschotel van 15 euro is prima en veelgevraagd, maar bij de tapas laat de Canadese chef Louis-Philippe Riel pas echt zien wat hij in huis heeft. Wij aten een gekookt ei (met truffel) en een wortel (slow roasted) en het was verbluffend.
De wijnen, die staan in lange rijen opgesteld: je zegt wat je lekker vindt, je krijgt een bodempje, je proeft en je kiest.
___

GOED: Topkwaliteit voor zeer betaalbare prijzen.
GRAPPIG: Eigenaar Bertrand Auboyneau heeft nog drie andere restaurants in dezelfde straat.
___

Cave Paul Bert 
16 Rue Paul Bert

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen