woensdag 2 maart 2016

Sea, sex and sun - 25 jaar later

Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat Serge Gainsbourg overleed.
En Gainsbourg is een icoon, dus die sterfdag wordt 'gevierd' in Parijs.
Natuurlijk is er zijn huis, in de Rue de Verneuil in Saint Germain des Prés, dat al decennia lang een bedevaartsoord is voor fans.
In en rond die straat wordt (door Galerie Hegoa) vanaf 4 maart een speciale expositie ingericht, waar 17 kunstenaars op 5 verschillende plekken een eerbetoon brengen aan de zanger.
In de Galerie de l'Instant, in de Marais, laat fotograaf Tony Frank vanaf 11 maart zien hoe hij de zanger vanaf de jaren 60 volgde met zijn camera. Niet alleen het leven van Gainsbourg komt daarmee in de galerie voorbij, maar ook het leven van de jetset in Parijs.
Tot slot heeft ook het gemeentebestuur van het 9e arrondissement (nu al - in tegenstelling tot de bovengenoemde twee) een expositie ingericht met foto's van Gainsbourg: minder jetset, meer intiem.
___

GOED: Volgende week donderdag wordt in de Rue Chaptal (op nummer 11 bis) een gedenksteen voor Gainsbourg onthuld: dit is de wijk waar hij opgroeide.
FOUT: De kop boven dit stuk bevat de titel van één van de meest bizarre  chansons van Gainsbourg, maar die ook wel weer symbool staat voor een groot deel van zijn leven.

___

Galerie Hegoa, 16 Rue de Beaune
Galerie de l'Instant, 46 Rue de Poitou
Stadhuis, 9e arrondissement, 6 Rue Drouot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten