vrijdag 11 maart 2016

Koninklijk bezoek - en wat achterblijft

Op de Champs-Élysées hangen Nederlandse vlaggen. Regelmatig wordt er dezer dagen een straat in Parijs afgesloten wegens voorbij racende auto's met Oranje vlaggetjes.
Jawel, koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn in Parijs.
En houden we daar nou iets aan over, wat ook straks nog de moeite is om te gaan bekijken?
Ja!
Maxima krijgt een presentatie van Pushed Slab, een hyper-energiezuinig 150 meter lang kantoorpand (foto) aan de zuidoostelijke rand van Parijs, dat in 2014 werd geïnaugureerd en ontworpen is door het Nederlandse architectenbureau MVRDV van Winy Maas.
Dat gebouw blijft nog wel even bestaan - en kan je dus bekijken.
De buitenkant is deels van hout, de ramen zijn gepositioneerd voor een optimale zon-inval en op het dak staan zonnepanelen, waarmee het pand voldoet aan een hele serie normen voor energie-efficiëntie.
En dan is er dezer dagen ook nog een tentoonstelling verrezen langs de Seine, op loopafstand van de Champs-Élysées: een cadeau van Nederland aan Frankrijk.
Aan het water vind je portretten van Europeanen, gemaakt door 24 Europese fotografen onder wie Anton Corbijn, Stefan Vanfleteren en Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek.
___

NIEUW: Het koningspaar bezocht en bezoekt ook twee vernieuwende locaties in Parijs: de Halle Pajol (moderne hangout voor jongeren, waar vorig jaar nog 200 migranten werden verwijderd die er in tentjes sliepen) en de Cité de la Mode et du Design (dat prachtige groene megalomane project in het oosten, waar ook nogal eens migranten met tenten neerstrijken)
OUD: Het koningspaar bezocht en bezoekt natuurlijk ook prachtige klassiekers als het Louvre, het Élysée en het Petit Palais om kunst te kijken, te praten, te eten en naar muziek te luisteren.
___


Pushed Slab
Tussen Rue Brillat Savarin en Rue des Longues Raies
Visages / Portraits Européens
Berges de Seine, ter hoogte van de Passerelle Solferino
Tot 15 april

Geen opmerkingen:

Een reactie posten