vrijdag 26 februari 2016

Archeologie in het museum, Japan en Chat

Ik blijf Le 104 één van de leukste musea/culturele instituten van Parijs vinden - met z'n verrassende tentoonstellingen, z'n architectuur, z'n verspreide tentoonstellingszalen en -zaaltjes, z'n tieners die op het binnenplein dans oefenen, z'n woonwagen met leenboeken, z'n grote boekenwinkel, z'n kunstenaars 'en résidence' èn z'n café-restaurant en café caché.
Maar goed: even over de tentoonstellingen.
Tot 30 april kan  je er nog terecht voor 'Matérialité de l'invisible': een titel die net zo alles omvattend en sprookjesachtig is als de tentoonstelling zelf.
Met als leidraad 'de archeologie van de zintuigen' laten kunstenaars je zien hoe je het ongrijpbare toch kan vormgeven.
Soms is dat pijnlijk en confronterend (de 'gefotografeerde' vluchtelingen van Ronny Trocker), en soms is het spannend en roept het vragen op (de installatie X File van Nathalie Joffre, een zoektocht naar verloren digitale gegevens, foto) - maar altijd is het mooi.
___

OOK MOOI: De foto's van Japanner Daido Moriyama, die tentoongesteld worden in de Fondation Cartier pour l'art contemporain.
OOK LEUK: De tekeningen van de Belg Philippe Geluck waarbij zijn Chat beroemde kunstwerken letterlijk induikt en die geëxposeerd worden in het Musée en Herbe 'voor jongeren van 3 tot 103 jaar'.
___

Le 104
5 Rue Curial
Fondation Cartier pour l'art contemporain
261 Boulevard Raspail
Musée en Herbe
23 Rue de l'Arbre Sec

Geen opmerkingen:

Een reactie posten