woensdag 13 januari 2016

Vloeibare gastronomie als kunst

Het is er mooi, het is er gezellig en het is er vooral: lekker.
Gravity, ten noorden van République (en om de hoek van één van de beste wijnbars van Parijs: Le Verre Volé), is pas een half jaar open en nu al een bedevaartsoord voor cocktailliefhebbende Parijzenaars.
In deze bar is de vloeibare gastronomie tot kunst verheven.
Mooie en originele cocktails (van rond de 12 euro) in een mooi en origineel interieur, met mooie en originele hapjes (onder de 10 euro).
Mijn tip: de Lampiste met Kina L'Avion d'Or, Oloroso-sherry en Luxardo maraskino.
Hoewel de Fruit du Passé met huisgemaakte bleekselderijsiroop ook tot de verbeelding spreekt.
___

GOED: Gravity kan een mooi startpunt zijn voor je alcoholische ontdekkingstocht door Parijs tijdens de Paris Cocktail Week, later deze maand (hoewel: er worden die dagen ook speciaal 50 niet-alcoholische cocktails geshaked), waar zo’n 50 bars en 10 restaurants aan mee doen.
FOUT: Gravity wil het geduld van de bezoekers nog wel eens op de proef stellen, want de aanloop is enorm, het aantal tafels en stoelen beperkt, èn een mooie ingenieuze cocktail bereiden kan (soms) lang duren.
___

Gravity
44 Rue des Vinaigriers
Paris Cocktail Week
23-30 januari

Geen opmerkingen:

Een reactie posten