maandag 25 januari 2016

Chinese kunst in bos en warenhuis

Drie mooie tentoonstellingen met Chinese kunstenaars.
In de Fondation Louis Vuitton, aan de rand van Parijs in het Bois de Boulogne, gaat deze week de expositie Bentu van start, Chinees voor "geboortegrond".
Twaalf hedendaagse kunstenaars uit China laten zien waar ze vandaan komen, wat ze maken en welke (traditionele of moderne) technieken ze gebruiken.
Bijna tegelijkertijd laat de Fondation een serie kunstwerken uit de vaste collectie samen zien, van beroemde en eveneens hedendaagse Chinese kunstenaars. Onder hen Zhang Huan (foto: Sudden Awakening) en Ai Weiwei.
En van die laatste is ook werk te zien in... een warenhuis.
Het chique Bon Marché heeft grote werken van papier en bamboe van politiek dissident Ai Weiwei tentoongesteld, verwijzend naar de meer dan duizend jaar oude techniek in noord-China om vliegers te maken.
Titel: Er Xi, Kinderspel.
___

FOUT EN GOED: Het is al zo'n 10 jaar geleden dat er een mooie grote tentoonstelling te zien was in Parijs van hedendaagse Chinese kunst, dus deze drie tentoonstellingen maken ons blij.
GOED OF FOUT: In de Bon Marché zijn ook stoffen tassen te koop met daarop het logo van de winkel en een print van Ai Weiwei.
___

Fondation Louis Vuitton
Bentu, 27/1 - 2/5
La Collection, 27/1 - 5/9
Bon Marché
Er Xi, tot 20/2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten