vrijdag 11 september 2015

Veggies met sterren

Het aperitief was een cocktail van cognac en bietjes.
We aten er foccacia met baba ganoush.
Daarna volgde eekhoorntjes- brood met saus van gebrande hazelnoten op bladerdeeg van kastanje.
Het drankje erbij was gemixt met venkel, watermeloen en koriander.
Oftewel een super lekkere gezonde veganistische maaltijd, èn in een vijfsterrenhotel, het Shangri-La, en klaargemaakt door een sterrenkok, Christophe Moret.
,,Mijn grootouders zaten in de tuinbouw en ik kook zelf al sinds de jaren 90 met veel groenten'',  vertelt Moret.
Maar voorlopig is het nog maar 1x in de maand (elke eerste donderdag) dat hij in restaurant La Bauhinia in het hotel een "dîner 100% green", organiseert, maar dan krijg je ook wat - inclusief personeel in jeans en een dj met soul en disco.
De menukaart staat vast: 5 gangen voor 68 euro, exclusief drankjes.
___

STERRENHOTELS IN PARIJS: Lijken steeds vaker de sprong te maken naar gezond en bio
HOTEL PLAZA ATHÉNÉE: Begon vorig jaar al met een bijna volledige vegetarische keuken
HET W HOTEL:  prijst zijn restaurant Coquette nu ook aan als geschikt voor 'végétaliens, végétariens, intolérants et surtout gourmands'.
___

La Bauhinia
Shangri-La Hotel
10 Avenue d'Iéna

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen