donderdag 20 augustus 2015

Gewoon Les Bains. Punt.

Een bezoek aan Les Bains in de Marais is een belevenis.
Het was ooit een chic badhuis, het werd daarna een wereldberuchte nachtclub en nu is het een bar, een restaurant, een hotel en een club - en dat allemaal in één.
,,Les Bains is een wereldwijde legende'', zegt eigenaar Jean-Pierre Marois.
En gelijk heeft hij.
Andy Warhol en Bono, Kate Moss en Grace Jones: ze kwamen er binnen en deden er alles wat buiten verboden was.
Inmiddels is het cultureel klimaat wat veranderd.
Maar de bar is - na drie jaar van verbouwen en renoveren - nog steeds spannend, het restaurant is mooi en goed, het personeel is mooi, goed en vriendelijk, het hotel kreeg vijf sterren en de club in de kelder, tsja, dat blijft de club: je komt er niet zomaar binnen.
Dus keken wij er maar even rond voor je.
Ja, de dansvloer waar David Bowie ooit verscheen, is nog steeds zwart-wit geblokt. Ja, er is nog steeds een podium voor bands en dj's, zoals toen Prince een verrassingsconcert gaf. En ja, er is een ruimte waar gerookt wordt - soms nog net zoals toen.
___

GOED: Naast de ondergrondse club ligt het ondergrondse zwembad dat voor alle clubbezoekers vrij toegankelijk is, of je nou mèt je kleren, of zonder je kleren een duik neemt.
FOUT: De "huisrat" die ooit door Philippe Starck in het restaurant werd geïntroduceerd, maar inmiddels is overleden, heeft nergens een eerbetoon gekregen.
___

Les Bains
7 Rue du Bourg l'Abbé

Geen opmerkingen:

Een reactie posten