woensdag 26 augustus 2015

Een (post-)hippie-buurt vol steegjes

Ik heb het (misschien) wel meest lieflijke steegje van Parijs gevonden!
Maar eerst iets anders.
Ga eens naar het 20ste arrondissement, in het oosten van Parijs, stap uit de metro bij halte "Avron", loop een klein stukje door de Rue Panchat en ga dan rechtsaf de Rue des Vignoles in.
Daar sta je dan, middenin een plattelandsdorpje in Parijs met een hoog (post-)hippie-karakter.
Er zit een supergezellig zonnig café-restaurant, Les Mondes des Bohèmes, met vooral het terras aan de straat als aanbeveler.
Er zit een kapper, Bubble Factory, met hipsters all over - want baardwerk is hier de specialiteit.
Maar er zijn vooral, en daar wilde ik het over hebben, veel minuscule steegjes.
Zo'n 15 in de hele buurt en 6 in dit deel van de straat, aangelegd rond 1870 met kleine betaalbare huisjes voor arbeiders.
En die huisjes staan er allemaal nog, in die soms maar twee meter brede doodlopende straatjes, en zijn bijna allemaal flink begroeid met uit de kluiten gewassen planten waardoor de gevels nauwelijks meer zichtbaar zijn behalve die ene waar een bordje hangt: "hippies use side door".
Afijn: de Impasse Poule (foto) is dus het mooiste steegje. Kasseien en groen van voor tot achter.
___

OP HUISNUMMERS 25 - 27: staan huizen met houten trappen die er prachtig uit zien, alsof ze naar onzichtbare boomhutten leiden.
OP HUISNUMMER 33: is een oude maar nog steeds in gebruik zijnde verzetshaard gevestigd, van het type anarchistisch revolutionair, ooit opgericht door Spaanse ballingen.

___

1 opmerking:

  1. Mede dankzij deze tip van jou heb ik afgelopen zondag (tijdens Paris Sans Voitures) deze buurt fotografisch uitgekamd. Ik ga hier zeker een blog aan wijden waarin ik jou als bron zal vermelden. Veel dank voor deze mooie Parijstip. Ferry van der Vliet.

    BeantwoordenVerwijderen