maandag 6 juli 2015

Vlamingen in Montmartre!

Voor de onvoorwaardelijke Vlaanderen-adepten:
Kom naar Parijs deze week!
Want in Montmartre is een hele straat omgetoverd tot een klein Vlaanderen! Om precies te zien: in de Rue Androuet, schuin tegenover de Sacre Coeur, zijn tijdelijk een frietkot en een bierkelder gevestigd. En eigenlijk is er van alles te zien (en horen en proeven) dat Vlaams is, van kunst tot dj's. Er hangt zelfs een nieuw straatnaambordje: La Rue de la Flandre.
Voor de Vlamingen die naar Parijs komen om Parijs te zien:
Blijf weg uit Montmartre deze week!
Want de kans is groot dat je daar van alles tegenkomt, want je juist thuis wilde laten. Om precies te zijn: in de Rue Androuet is al het Franse verwijderd om een week lang plaats te maken voor Antwerpse handjes, Vlaamse karbonade, speculoospasta.
Je begrijpt het al: Het Vlaams toerismebureau heeft een stunt uitgehaald, en een hele straat in Parijs een makeover gegeven om er uit te zien als Vlaanderen. Ter promotie. Een week lang.
___

WALLONIE: is altijd al goed vertegenwoordigd in Parijs, met een cultureel centrum tegenover het Centre Pompidou,, waar regelmatig mooie exposities te zien zijn.
IN DE BUURT: van de Rue Androuet kan je juist wel het echte Parijs zien, want de Rue des Abbesses en de Rue Lepic en ook de Avenue Junot en de Rue Caulaincourt zijn prachtig.
___

Rue la de Flandre / Rue Androuet
Tot 11 juli

Geen opmerkingen:

Een reactie posten