vrijdag 22 mei 2015

Foodies in het paleis

Er staan 13 topkoks te koken.
Er worden kooklessen en -demonstraties gegeven.
Er is (natuurlijk) een champagnebar, er wordt wijn en bier geschonken.
Er zijn allemaal producenten bij wie je mag proeven, van algen tot chocolade.
Dat is Taste of Paris, een foodies-festival, nog tot en met zondag in het Grand Palais.
Het gaat zo: je koopt er munten en die kan je bij elke stand inwisselen voor een voor-, hoofd- of nagerecht. Alle aanwezige chefs maken ter plekke drie of vier gangen.
Joël Robuchon staat persoonlijk geconfijte eend te prepareren, Kei Kobayashi heeft rauwe en gekookte groenten in yoghurtschuim.
Het idee van zo'n festival ontstond al tien jaar geleden in Londen, maar de onvolprezen Alain Ducasse heeft nu besloten dat Parijs zich ook maar eens op de kaart moet zetten.
___

GOED: Voor de gerechten van de chefs betaal je, maar de hapjes en drankjes van winkels en producenten zijn gratis te proeven.
SLECHT: De lange rij wachtenden bij de balie waar je je muntjes moet kopen en de tergend langzame werkwijze van het personeel daar.
JAMMER: Dat juist bij zo'n publieksfestival de prijzen niet laag zijn gehouden: voor 35 euro krijg je 15 'munten' waarmee je in het beste geval twee minigerechtjes eet. Dat had beter gekund, gezien de enorme hoeveelheid sponsors.
___


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen