woensdag 13 mei 2015

Duizend en één nacht in Parijs

Wie van barok houdt, moet aanstaande zaterdagavond zeker langs gaan in het Petit Palais, tussen de Champs-Élysées en de Seine.
Je loopt er niet alleen overal mensen tegen het lijf die er, nou ja, op z'n baroks uitzien, nee, je kan ook jezelf laten vereeuwigen in de weelderige kleding uit de tijd, de 17e eeuw, dat overdaad nog geen schande was.
Wie van verkleedpartijen houdt, kan diezelfde avond ook terecht in het Musée Carnavalet, in de Marais (foto).
Dat staat dan geheel in het teken van het "1er Empire", oftewel de Napoleon-tijd van zo'n 200 jaar geleden, ook weer met personages gekleed volgens de voorschriften uit die tijd, maar ook met een klassiek concert in de museumtuin, bij het ondergaan van de zon!
Je snapt het al: het is weer museumnacht, wat eigenlijk vooral een museumavond is.
Het complete programma vind je hier.
Eén van mijn favorieten: het Musée du Quai Branly organiseert een duizend-en-één nacht festival, met lessen in Oosterse dans, dj's, sprookjes en erotiek.
___

HET CENTRE POMPIDOU: heeft trouwens nog altijd die prachtige overzichtstentoonstelling gewijd aan het werk van Le Corbusier. Indrukwekkend, maar zaterdag slechts tot 21 uur te zien.
HET INSTITUT DU MONDE ARABE: heeft een leuke expositie gewijd aan hiphop, "van de Bronx tot in Arabische straten": zaterdag te zien tot middernacht.  

___

Geen opmerkingen:

Een reactie posten