donderdag 9 april 2015

Gerst, hop en mout

Het is niet meer te missen in Parijs: bier!
Maar dan wel van het allerbeste soort.
Vorig jaar nam het aantal ambachtelijke kleine brouwerijen in Frankrijk met 13 procent toe - en die trend zie je terug in Parijs.
Ook hier verrijzen de laatste jaren kleine brouwerijen. Bieren met bijzondere smaken zijn in de mode, en als je in Parijs woont en je wilt je onderscheiden aan de bar, dan bestel je een Inseine!
Het allerleukste adres om zelf eens de proef op de som te nemen is La Fine Mousse: de best gesorteerde bierbar van Parijs (foto), waar het altijd druk is, waar je ze ook bierproeverijen organiseren, waar ze ook een restaurant met gerechten met bijpassende bieren hebben en waar ze - en dat is het belangrijkste - héél lekker en héél veel ambachtelijk bier hebben.
Wie liever thuis drinkt: vlakbij bij Centre Pompidou ligt de best gesorteerde bierwinkel van Parijs: La Cave à Bulles. Ook hier alleen maar (vooral Frans) ambachtelijk bier èn personeel dat echt alles weet van elk flesje dat je hier vindt.
Het productieproces is ook te zien in Parijs: in de buurt van Gare du Nord vind je de minibrouwerij Goutte d'Or. Twee jaar open, jonge initiatiefnemers, en een enorm succes. Je mag er rondkijken op donderdag en vrijdag (17-19 uur) en zaterdag (14-19 uur).
Een must see zijn natuurlijk ook de Frog Pubs, overal in Parijs te vinden. Ze brouwen zelf hun bieren, geven daar de meest fantastische namen aan (Ba Ba Boom!) en ze zijn nog heel lekker ook! Mijn favoriete Frog Pub: die bij Place de la Bastille.
___

LEUK: Parisiennes die bier drinken hebben zich verenigd in de Club des Buveuses de Bière à Talons Aiguilles!
LEUKER: Bij La Cave à Bulles kan je ook een mini-kit kopen om zelf thuis bier te brouwen.
___

La Fine Mousse
6 Avenue Jean Aicard
La Cave à Bulles
45 Rue Quincampoix
Brasserie Goutte d'Or
28 Rue de la Goutte d'Or
Frog Revolution
9 Rue de la Bastille

Foto: Nikolai Jakobsen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten