maandag 6 april 2015

Een voorjaar vol kunst

Het is opvallend hoeveel leuke, interessante en mooie tentoonstellingen er dezer dagen allemaal te zien zijn in Parijs. En allemaal tegelijk.
De topper - die van Velázquez - noemden we al. Maar er is nog véél meer.
- In het Grand Palais kan je alles zien van ontwerper Jean Paul Gaultier (foto). Van haute couture tot videoclips. Tot 3 augustus.
- In de Fondation Louis Vuitton is iets ongelooflijks te zien: ruim 60 van de beroemdste moderne kunstwerken staan daar uitgestald, van De Schreeuw van Munch tot La Danse van Matisse - en verder ook nog werk van Bacon, Picasso, Rothko, Giacometti en noem maar op. Tot 6 juli.
- Voor de liefhebbers van Shaun het Schaap: het geweldige productiebedrijf Aardman laat in het Musée Art Ludique zien waarom het zo goed is in wat het doet en waarom Wallace en Gromit in de geschiedenisboeken der kleikunst moeten worden bijgeschreven. Tot 30 augustus.
- Het is 120 jaar geleden dat Auguste en Louis Lumière hun eerste filmbeelden registreerden en dat wordt gevierd met een geweldige expositie in het Grand Palais. Tot 14 juni.
-   Voor de liefhebbers van design: stijlicoon Lidewij Edelkoort stelde een tentoonstelling samen uit de collectie van het Centre National des Arts Plastiques, met tassen, verlichting, meubilair, stoffen en nog veel meer. Tot 16 augustus.
- Tot slot, want net buiten Parijs maar wel op toelaatbare afstand: het universum van Harry Potter staat uitgestald in de Cité du Cinéma, in Saint Dénis, het filmcomplex van Luc Besson. Tot 6 september.
___

VIDEO'S: Van de expositie van Gaultier, vind je hier.
DE TEST: Over je eigen design-kennis en -stijl, vind je hier.
___

Geen opmerkingen:

Een reactie posten