woensdag 15 april 2015

Een kreeft voor 25 euro

Vier jongens uit Parijs gingen naar New York, liepen op de Chelsea Market, zagen daar hoe je óók vis kan bereiden en verkopen en eten en ze dachten: waarom gebeurt dat niet bij ons?
,,In Parijs is kreeft altijd superduur en omringd met allemaal poespas. Maar dat hoeft helemaal niet, zagen we in New York’’, vertelt Vivien Mathieu.
Dus besloot hij met z’n drie vrienden om het anders te doen.
En toen was er Les Pinces. Middenin de Marais.
Een restaurant waar je kreeft eet zoals je nog nooit kreeft at in Parijs.
Het is allereerst simpel. Je eet er een complete kreeft of je eet er een lobster roll. Voor degenen die mee moeten met de kreeftliefhebbers staat rundvlees op de kaart. Meer hoofdgerechten dan deze drie zijn er niet.
En de kreeft is - niet overdreven - superlekker.
Twee: het is goed betaalbaar. Je betaalt er 25 euro voor alle drie de hoofdgerechten. Punt uit.
Tot slot: het is er gezellig. Goeie sfeer, aardig personeel, lekkere muziek.
Oh ja, in de kelder is een aquarium. Als je door het raampje kijkt zie je een paar honderd verse kreeften zwemmen. Die komen uit Canada, de Verenigde Staten of Bretagne.
Drie keer per week vers.
___

BRAZILIAN FLIPPER: is de geweldige naam van een van de cocktails die je hier kan bestellen. Er is ook bier: uit Parijs en uit de VS.
RESERVEREN: kan niet, behalve als je met 6 man of meer komt. Oplossing: tussen 19 en 19:30 is er meestal nog plaats, daarna is het aanschuiven in de rij.
___

Les Pinces 
29 Rue du Bourg Tibourg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten