donderdag 26 februari 2015

De gevaarlijkste adressen in Parijs

Laten we er geen doekjes om winden.
Parijs is een levensgevaarlijke stad.
Fox News kwam vorige maand met het onomstotelijke bewijs. Overal in Parijs zijn wijken waar je als blanke of zelfs als gematigde moslim geen stap meer durft te zetten.
Alleen nog radicalen en terroristen lopen daar rond.
Cultureel weekblad Télérama kwam daarop met een bizarre reportage: de beste adressen in de no-go-zones van Parijs! Alsof iemand daar iets te zoeken heeft!
Ik adviseer het je niet, maar mocht je geen angst kennen en durf je een levensgevaarlijke route door Parijs te lopen: hier staat de complete lijst van Télérama en hier is mijn selectie van de meest gevaarlijke adressen in de no-go-zones:
- Met stip op nummer 1 staat natuurlijk het Repair Café: een kamertje - en ook nog op wisselende adressen (verdacht!) - waar wijkbewoners bij elkaar komen om hun kleren of huiselijke objecten te (laten) repareren. Pas op: op 28 februari komen ze weer bijeen.
- Helemaal riskant is het natuurlijk om naar China Town Belleville te gaan: Chinezen! En dan ook nog in het noordoosten van Parijs! En het ergste: 's avonds is het één en al karaoke!
- Het meest bizarre adres ligt in La Goutte d'Or, je weet wel, waar altijd allemaal groepjes mannen op straat rondhangen: bij Bob's Bake Shop verkopen ze zogenaamd Amerikaanse broodjes, maar ik vertrouw het niet want op de kaart staan verdachte gerechten als "humus" en een "babka roll". Bovendien kan je er een veganistische proteïne shake bestellen: kan het gevaarlijker?
___

GOED: Ik denk dat de politie van Parijs met deze lijst een goed houvast heeft als het gaat om patrouilleren bij verdachte plekken in de stad.
FOUT: De Franse televisie waarop gespot werd met de reportages van Fox News.
___

Repair Café, 53 Rue Riquet
China Town Belleville, 27 Rue du Buisson Saint-Louis
Bob's Bake Shop, Halle Pajol, 12 Esplanade Nathalie Sarraute

2 opmerkingen: