maandag 17 november 2014

Ducasse: dineren, koken, thuis bezorgen

Alain Ducasse mag dan wereldwijd restaurants hebben, samen goed voor een kleine 20 Michelinsterren, maar dat wil nog niet zeggen dat Parijs het zonder hem moet stellen.
Allereerst is er natuurlijk zijn restaurant in Hôtel Plaza Athénée, aan de Avenue Montaigne (foto), dat sinds kort semi-vegetarisch is. Het had tot de sluiting (wegens renovatie) vorig jaar drie sterren. Nu, met een nieuwe keuken, begint hij noodgedwongen weer met nul sterren.
Begin 2015 zullen we weten of de nieuwe "natuurlijke" en biologische en bijna-glutenvrije koers van Ducasse (zelf heeft hij het over de drie-eenheid "granen, groenten en vis") opnieuw wordt beloond met sterren.
Maar wie wil kan natuurlijk ook leren koken van topkok Ducasse.
Hij had al zijn eigen kookschool in Parijs, maar nu is er ook een kleine versie van die school in warenhuis BHV, tegenover het stadhuis. Van dinsdag tot en met zaterdag kan je er achter het fornuis kruipen, worden je de AD-technieken bijgebracht (variërend van groenten tot Saint Jacques en van wok tot foie gras) en mag je eten!
Tot slot: Alain Ducasse maakt ook broodjes in Parijs, bij zijn broodjeszaak Be, dat wist je al, maar die laat hij nu ook bezorgen in Parijs. Je bestelt op - bijvoorbeeld - maandag en krijgt dinsdag op de gewenste plaats en tijd je ciabatta met tonijn, je Cesar Salad of je baguette met ham bezorgd.
___

1 EURO: is de prijs van een croissant bij Be
25 EURO: is de minimale bezorgprijs van een lunch van Be
70 EURO: is de startprijs van een kookles bij Ducasse
380 EURO: is de prijs van een menu in het Plaza Athénée
___

Alain Ducasse au Plaza Athénée
25 Avenue Montaigne
Ecole de Cuisine Alain Ducasse, BHV
52 Rue de Rivoli, 3e verdieping
Be (Boulangépicier)
73 Boulevard de Courcelles

Geen opmerkingen:

Een reactie posten