maandag 20 oktober 2014

Een verbluffende ontdekkingstocht

Alle culi's verzamelen! 
Er staat Alfarores op de kaart, mini-taco's met Oolong-thee ook. Je kunt er een Bahianese Caïpi' drinken en de Hand van Buddha proeven.
Ik overdrijf niet als ik zeg dat het kersverse restaurant Uma, nu één week open en in hartje Parijs, een ontdekkingstocht langs smaken is.
Chefkok Lucas Felzine: ,,Ik wil het beste uit de keukens van Frankrijk, Japan en Peru combineren.''
En dat doet Felzine, die eerder in Ze Kitchen Galerie achter het fornuis stond, op voortreffelijke wijze en met een aanstekelijk enthousiasme.
Van de menukaart kies je kleine hapjes, die je vervolgens aan tafel deelt.
En je tong maakt verrukkelijke overuren. Felzine kookt met passie en liefde en verrast met elk gerecht.
Ceviche van gemarineerde dorade, zwaardvis met tempura van groenten, vijgentaart met voatsiperfery: je eet hier bijna vanzelf met je ogen dicht zodat je verrukt en verbluft alle smaken langzaam voorbij laat komen en probeert thuis te brengen.

___

BOVEN: Kan je eten in een warme en sfeervolle omgeving, ook aan de bar waarachter Felzine aan het werk is, terwijl de bediening jong, modern en eigentijds is - precies zoals Uma ook is.
BENEDEN: Kan je ook eten, staat de muziek wat harder, maar is er vooral een geweldige bar waar de mooiste cocktails op de kaart staan, met onder meer mezcal Del Maguey en pisco La Diablada.
___

Uma,
7 Rue du 29 Juillet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten