donderdag 18 september 2014

Angel Cake en merengue

In Japan heet het Chiffon Cake, in Amerika heet het Angel Cake, en in Frankrijk heet het, euh, Angel Cake!
Hoe dan ook: de Japanse sterrenkok Youlin Li maakt ze op meesterlijke wijze, in Pâtisserie Ciel, vlak naast de Boulevard Saint-Germain.
Cakejes (foto) die er van buiten uitzien als een spons, maar van binnen zacht zijn en romig, en die luchtig en engelachtig smaken. En je kan kiezen: de smaken variëren van basilicum tot chocolade en van matcha tot yuzu.
Recht tegenover Ciel, aan de andere kant van de straat, is het ook al smullen. Daar ligt één van de winkels van pâtissier Frédéric Vaucamps: Aux Merveilleux. En hier verkopen ze, jawel, de merveilleux, een taart(je) van Italiaanse merengue, met slagroom en chocoladeschaafsel, maar dan in alle soorten, maten en smaken (tot aan een sans-culotte aan toe).
___

GOED: Bij Ciel kan je ook zitten en Japanse thee en Japanse whisky bestellen bij je Angel Cake.
FOUT: Bij Aux Merveilleux kijk je je ogen uit maar kan je niet blijven zitten.
___

Pâtisserie Ciel
3 Rue Monge
Aux Merveilleux
2 Rue Monge

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen