vrijdag 22 augustus 2014

California Dreamin'

Als je bij de Eiffeltoren loopt en je wilt iets eten maar niet eindigen bij één van de tourist traps in de buurt, loop dan even twee straten verder: daar ligt Frame. Een paar maanden open maar nu al goed voor een frisse westcoast-wind in Parijs.
Een brasserie, maar dan één van het hypermoderne soort.
Californian cooking, maar dan met een Franse twist.
,,Ik mix graag culturen en stijlen'', zegt chefkok Andrew Wigger die de afgelopen jaren in - jawel - California werkte. Dus vind je op z'n kaart "Mac 'n' Cheese" maar ook eendenborst en Surf & Turf.
De Champagne-Californication-cocktail bevat cognac en tijm, de Frame-burger is ingesmeerd met aioli.
En het restaurant zelf is uitgerust met metershoge ramen en cactussen terwijl easy-going American music uit de speakers klinkt.
___

GOED: Achter het restaurant ligt een 600 m2 grote tuin waar Wigger, die opgroeide in een boerenfamilie, onder meer zijn eigen kruiden, aardbeien en tomaten kweekt en oogst.
BETER: Wigger werkte lange tijd in een Joie de Vivre-hotel in Hunnington Beach, direct aan het strand ten zuiden van Los Angeles, met veel surfers als klant. Als je in Frame even je ogen dicht doet, zie/hoor/proef je dat.
___

Frame
28 Rue Jean Rey
Open: zeven dagen per week vanaf 8 uur 's morgens

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen