zondag 6 juli 2014

Zomer, strand, film, sport en djembé

Het leuke van de zomer in Parijs is dat je er dingen kunt doen die je er de rest van het jaar niet kunt doen!
Natuurlijk: Paris Plages komt er weer aan (19 juli - 17 augustus) met een kilometer strand langs de Seine, concerten bij het stadhuis (Julien Doré en Fauve!), en bootje varen, dansen en jeu de boules bij La Villette.
Maar er is nog veel meer.
- Het openlucht-filmfestival bijvoorbeeld, ook bij La Villette (foto, 23 juli - 24 augustus): gratis, als de zon ondergaat. Met onder meer:  American Graffiti en Hairspray, Lolita en Fame. Strandstoelen zijn er te huur.
- Sporten in de buitenlucht: elke zaterdag om 10 uur kan je, op de kade van de Seine, tegenover Musée d'Orsay,  gratis een uurtje boksles nemen bij voormalig Europees kampioen Saïd Skouma. Wel even online reserveren.
- Twee keer per week rek-, strek- en spieroefeningen doen met een grote groep in het Parc de Choisy, achter Place d'Italie: ook al gratis, één uur lang, op maandag- en woensdagavond om 19 uur. Tot 27 augustus.
- Op het dak van de Cité de la Mode et du Design, aan de oostkant van Parijs, met uitzicht op de stad en de Seine, kan je je tot 30 september laten inwijden in de kunsten van de 'hoopdance', oftewel dansen met een hoepel, oftewel hoelahoepen.Van 18:30 tot 20 uur 's avonds. Het kost 15 euro per keer, maar dan krijg je wel buikspieren.
- Tot slot, misschien wel de leukste: ga vóór 9 augustus naar het Alhambra theater, en zie dat er op je stoel een djembe-trommel klaar ligt. Jawel, je komt hier voor een concert, maar de bedoeling is dat iedereen in de zaal meedoet!
___

GOED: Paris Plages biedt vele tientallen gratis activiteiten in de stad, en is daarmee één van de oudste en grootste stadsstranden ter wereld.
FOUT: Het programma lijkt elk jaar wel weer erg veel op dat van vorig jaar - een beetje vernieuwing zou de nieuwe burgemeester sieren.
___

Geen opmerkingen:

Een reactie posten