vrijdag 27 juni 2014

Bevrijding, Testino en banlieues

Parijs en kunst, die twee horen natuurlijk bij elkaar.
Daarom even de aardigste exposities op een rij, die je dezer dagen kan bezoeken.
- In het stadhuis is weer een mooie en gratis te bezichtigen tentoonstelling ingericht, dit keer over de bevrijding van Parijs (foto). Speciale aandacht voor één week in 1944, die beslissend was voor de hoofdstad. Nog tot en met september.
- In de galerie Yvon Lambert, in de Marais, is nog een maand het fotowerk te zien van Mario Testino: schoonheid, mode en stijl staan centraal - en de manier waarop Testino dat alles grensverleggend vastlegt.
- Wie snel is kan ook nog een paar dagen genieten van de World Press Photo-foto's, ook al in de Marais maar dan in de galerie Azzedine Alaïa.
- Een prachtige tentoonstelling over hedendaagse kunst uit Iran kan je zien in het Gemeentemuseum voor Moderne Kunst, MAM, aan de oever van de Seine. Verplichte kost voor kosmopolieten en kunstliefhebbers. Tot eind augustus.
- In het Pavillon d'Arsenal, tot slot, een mini-expositie van twee Luxemburgers die langs de banlieues van Parijs trokken, getroffen werden door de somberheid van de gebouwen en dat gevoel hebben weten vast te leggen in nagemaakte kale kapotte lege torens en flatgebouwen, te zien als expositie met de sarcastische titel 'Un Monde Parfait. Tot oktober.
___

GOED: De drie eerst genoemde tentoonstellingen zijn allemaal gratis en allemaal in één wandelroute te bezoeken.
FOUT: De filosofie achter 'Un Monde Parfait' is superinteressant, maar alleen in het Frans verwoord bij de tentoonstelling.
___

Geen opmerkingen:

Een reactie posten