zondag 27 april 2014

Schemerlampjes en een dakterras

Twee hotels in Parijs op een toplocatie en dan ook nog voor - naar Parijse begrippen - een redelijke prijs.
Hôtel Hô Marais (foto) ligt in de, je dacht het al, Haut Marais, oftewel het noordelijke deel van de wijk, net onder République.
Je loopt van hieruit dus zo winkel- en caféstraten van de Marais in, je kan naar het uitgaansgebied rond Bastille en zelfs Canal Saint Martin is vlakbij. 
Het is modern, strak maar niet té strak ingericht, met een nogal opvallende voorkeur voor schemerlampjes...
Ik zag prijzen vanaf 196 euro.
Kortom: prima hotel op superlocatie.
Dan de tweede: Hôtel Bac St-Germain ligt, dat dacht je ook al, in de wijk Saint Germain des Prés, net onder Musée d'Orsay.
Je loopt van hieruit dus zo de winkel- en caféstraten van Saint-Germain in, je kan naar de Jardin du Luxembourg, en zelfs de Champs-Élysées is vlakbij.
Het hotel is een beetje traditioneel, maar heeft op de begane grond weer wel een lekker druk café waar ook buurtbewoners een glaasje drinken.
Ik zag prijzen vanaf 169 euro.
Kortom: goed geprijsd hotel op superlocatie.
___

GOED: Bac St-Germain heeft het geweldige idee gehad om de ontbijtzaal in te richten op een overdekt dakterras met prachtuitzicht over Parijs
SLECHT: De inrichting van dat geweldige dakterras met prachtuitzicht is wel hopeloos ouderwets.
ONDUIDELIJK: Hô Marais heet volgens de gevel nog steeds Hô Marais maar officieel niet meer. Het heet nu officieel Marais Hôme.
ONZEKER: De hamman van Hô Marais, pardon van Marais Hôme, is halfrond en zó heftig zwart-wit geblokt dat ik 'm niet zou aanraden voor epilepsiepatiënten...
___


Hôtel Hô Marais
38 Boulevard du Temple
Hôtel Bac St-Germain
66 Rue du Bac

Geen opmerkingen:

Een reactie posten