vrijdag 29 november 2013

Master Chef's pita uit Tel Aviv

Als ik zeg: pita-broodje, dan zeg jij waarschijnlijk: mwah.
Maar als L'Express schrijft over een "openbaring" en als Le Figaro zegt dat "le streetfood de Tel Aviv" is neergestreken in Parijs, dan wordt het tijd om eens te gaan kijken, of beter: proeven!
Miznon dus. Maar dan een Parijse kopie van de populaire versie in Tel Aviv.
Oftewel: een fast-food restaurant, kort geleden geopend door de Israelische kok Eyal Shani, ook jurylid van Master Chef aldaar.
En hij maakt niet zomaar broodjes.
(Of beter: laat ze maken; het is een franchise.)
Nee, hij maakt (laat ze maken) met vis, met lam en met kosjere Boeuf Bourguignon - om maar eens wat voorbeelden te noemen. Of gecombineerd met bloemkool - een specialiteit van Shani!
En dat allemaal vanaf 8 euro. 
___

TEN NOORDEN VAN MIZNON: zit onze favoriete falafelrestaurant, L'As du Fallafel (ook die van Lenny Kravitz trouwens): volgens de New York Times het enige niet te missen culinaire adres in Parijs.
VLAK NAAST MIZNON: zit het bekende Schwartz's Deli, joods eten in Amerikaanse stijl in hartje Parijs, door Gilles Pudlowski bewierookt wegens de 'best hot pastrami sandwich in town'.
___

Miznon
22 Rue des Ecouffes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen