dinsdag 12 maart 2013

Een kaal restaurant met minimalistisch eten

Twee maanden open en nu al eensluidend positieve recensies.
Bones.
Niet ver van Bastille.
Een bar voorin en een restaurant achterin.
Een "buzzing bar" met veel biologische wijnen, kleine hapjes en oesters, en een "rock & roll restaurant", dat ooit een Ierse bar was maar vervolgens volledig werd gestript en daarom nu muren heeft van baksteen en beton - vandaar de naam.
Met een Australische kok, James Henry, die zijn sporen al verdiende in Parijs en (volgens sommigen: minimalistisch) Scandinavisch kookt.
De nadruk ligt op dagverse ingrediënten en Henry kiest bij voorkeur voor vis.
Als The New York Times èn Fooding enthousiast zijn: wat kan je dan anders doen dan gaan?
___

DINER: Vier gangen voor een vaste prijs (40-47 euro)
GROENTES: Komen allemaal van 'marktkoopman' Joël Thiébault.
___

Bones
43 Rue Godefroy Cavaignac
Foto: Rachel Khoo

1 opmerking:

  1. Interessant blog!
    Ook een eventuele aanrader: Restaurant Flamboire, in het negende. Tenminste, voor mensen die van authenticiteit en van vlees houden...

    BeantwoordenVerwijderen