woensdag 27 maart 2013

Een Belgische zak patat

De aardappelen komen elke dag vers uit België.
Het recept voor de frietjes: Belgisch.
Alle andere producten – tot aan het bier toe – komen ook uit België.
Kortom: De Clercq is een op-en-top Belgische friterie.
Alleen de eigenaar, nou ja, die is Frans. Maar wel met Belgische voorouders!
Wat ik eigenlijk bedoel te zeggen: Parijs heeft dus sinds kort twee echte Belgische frietkotten.
De één staat in een studentenwijk, de ander in een uitgaanswijk.
Bereid je voor op de vette smaak van echte frieten, want hier wordt nog gebakken in rundervet.
En bereid je voor op een rij voor de deur: want de Parijzenaars smullen ervan.
___

500 TOT 600: Dat is het aantal klanten dat dagelijks in de rij staat voor de Belgische frites.
18 TON: Dat is de maandelijkse omzet aan aardappelen van De Clercq
___

De Clercq, les rois de la frite 
184 Rue St. Jacques 
169 Rue Montmartre

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen