vrijdag 11 januari 2013

Culture to come


Komt er nog iets moois aan, cultureel gezien, dit jaar in Parijs?
Jawel!
Om de hoogtepunten vast in je agenda te zetten:
- Van Marc Chagall zijn zo’n 100 werken te zien in het Musée du Luxembourg met als thema ‘Tussen Oorlog en Vrede’, oftewel: hoe de kunstenaar de twee wereldoorlogen die hij meemaakte in zijn schilderijen verwerkte. Van 21 februari tot 21 juli.
- Keith Haring – jawel, Mr Pop Art – krijgt een retrospectief – in maar liefst twéé musea: dat voor Moderne Kunst en le 104. Van 19 april tot 18 augustus.
- Roy Liechtenstein – euh, ook Mr Pop Art – is te zien in Centre Pompidou met een tentoonstelling die eerder o.a. Washington en Londen aandeed. Van 3 juli tot 4 november.
- Georges Braque (foto) – de ‘vader van het kubisme’ – is na Edward Hopper de volgende tijdelijke bewoner van het Grand Palais met een grote overzichtstentoonstelling. Van 18 september tot 6 januari.
- Frida Kahlo en Diego Rivera – kunstenaars en geliefden van weleer – hervinden elkaar in het Musée du Luxembourg, dat beide Mexicanen terecht in de spotlights zet. Van 9 oktober tot 13 januari.
___

OOK LEUK: De Hopper-tentoonstelling in het Grand Palais is verlengd vanwege de lange rijen voor de deur: tot 3 februari.
NOG LEUKER: Die Hopper-tentoonstelling blijft – hou je vast – 62 uur onafgebroken open (24/24) tijdens de drie laatste dagen van de expositie.
OOK WEER LEUK: Musée d’Orsay organiseert van 5 maart tot 9 juni een tentoonstelling over monsters, spoken en vampieren – maar dan wel van grootheden als Bunuel en Dalí, onder de noemer ‘Zwarte Romantiek’. Gothic dus, maar dan zoals het bedoeld was.
___

Geen opmerkingen:

Een reactie posten