maandag 31 december 2012

De culinaire verrassing van 2012

Op de laatste dag van het jaar mag het nog net: terugblikken.
Dus wat was de grootste culinaire verrassing van 2012 in Parijs?
De collega’s van de Figaroscope – de uitgaanskrant van dagblad Le Figaro – maakten een hitparade: de beste restaurants van het jaar.
En de winnaar: het nieuwe restaurant Le Sergent Recruteur. Midden op Île Saint Louis.
Waarom? Vanwege de sensationele keuken, de techniek bij de bereiding van de gerechten en het evenwicht tussen alle ingrediënten.
Waarvan acte.
Maar toch maar even hoor en wederhoor gepleegd: wat zeggen anderen?
Le Monde: ,,Alles is er perfect. Goed, mooi, chic maar wel een beetje duur.’’
L'Express: ,,De chef beslist hier wat je eet. De klant wordt alleen gevraagd naar allergieën.’’
Recensent Gilles Pudlowski: ,,Chef Antonin Bonnet, die zes jaar werkte in Londen, blinkt uit door zijn professionalisme.’’

Kortom: een terechte nummer één, die zeker een bezoek waard is zodra de Kerstuitgaven weer een beetje zijn verdisconteerd.
Oh ja: iedereen roemt het interieur, met een lange eetzaal, de bar en een kelder - allemaal ontworpen door Jeremy Hayon.
Oh ja 2: je kunt ook aan de bar eten: een hot dog van kreeft bijvoorbeeld! 
___

HET MENU: wisselt van dag tot dag, afhankelijk van wat de seizoenen bieden aan verse producten.
DE PRIJZEN: zijn hoog. Twee lunchmenu’s (65 of 95 euro) en twee dinermenu’s (95 of 145 euro) waarbij de chef dus kiest wat je eet.
___

Le Sergent Recruteur
41 Rue Saint-Louis-en-Île

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen