donderdag 1 november 2012

Net als in de film...

Locatie 1: Musée Galliera. Hier heeft Andy een modeshow bezocht en stapt ze in de limo van haar baas, Miranda.
Locatie 2: Avenue Montaigne. Andy loopt langs de beroemde modehuizen die hier naast elkaar liggen en haast zich naar haar hotel.
Locatie 3: Place Maubert. Als de avond is gevallen wandelt Andy hier met schrijver Christian en in dit Middeleeuwse deel van Parijs ontpopt zich - jawel - een romance.
De kenners weten het al: bovenstaande scènes komen uit de film The Devil Wears Prada.
Maar de bijbehorende locaties zijn te vinden op een speciale website van de gemeente Parijs.
Onder de noemer 'Parcours Cinéma' zijn er wandelroutes uitgezet: langs plaatsen in Parijs die een rol spelen in beroemde films.
Je kunt dus een Devil Wears Prada-parcours lopen, maar ook door het "decor" van nog 14 andere films lopen.
Want Parijs noemt zichzelf altijd nog met recht Europa's filmhoofdstad nummer 1, waar dagelijks op 10 plaatsen filmopnames worden gemaakt!
___

RATATOUILLE: Heeft ook zijn eigen wandelroute en daarvan leren we dat restaurant Gusteau's (uit de film) nooit bestaan heeft, maar geïnspireerd werd door restaurant La Tour d'Argent (dat dus echt bestaat), aan de oever van de Seine.
MIDNIGHT IN PARIS: van Woody Allen heeft ook een parcours gekregen, langs de boekverkopers op straat (waarvan er zo'n 220 langs de Seine staan met hun groene stalletjes) tot aan de Saint-Etienne-Du-Mont kerk (waar de nachtelijke 12 klokslagen de hoofdrolspeler inspiratie bieden....)
___

Geen opmerkingen:

Een reactie posten