dinsdag 27 november 2012

Ducasse, Pic en Starck

Als drie vip's in korte tijd na elkaar een (nieuw) restaurant openen in Parijs, dan kunnen we hier maar één ding doen natuurlijk: ze noemen!
Dus daar gaat ie.
Visrestaurant Rech is al bijna een eeuw gevestigd in Parijs maar topkok Alain Ducasse (foto; eigenaar sinds 2007) heeft het interieur nu eens goed onder handen laten nemen, zette er Jacques Maximin in de keuken, et voilà: een modern visrestaurant met een superkeuken zag het licht, op steenworp afstand van de Arc de Triomphe.
Een beroemde collega van Ducasse, Anne-Sophie Pic (de enige vrouwelijke chef in Frankrijk met een drie-sterren restaurant) opende ook haar eigen restaurant/bistrot in Parijs, La Dame de Pic, schuin tegenover het Louvre, met ook een modern en vooral wit interieur met zicht op de keuken, waar je geen gerechten kiest, maar een keuze maakt uit geuren!
Tot slot: ontwerper Philippe Starck stortte zicht op de antiekmarkt van Saint-Ouen, aan de noordkant van Parijs, jawel: achter de ringweg, en creëerde daar zijn eigen bistrot, Ma Cocotte, geheel eigentijds ingericht à la Starck en met redelijke prijzen.
___

DUCASSE: is als geen andere chefkok ook zakenman en weet restaurants om te toveren in pareltjes die ontdekt willen worden.
PIC: werd ooit door Paul Bocuse aangewezen als opvolger van haar vader, chefkok Jacques Pic, nadat die overleed in 1992, waarna ze uitgroeide tot 's werelds beste chefkok in 2011.
STARCK: heeft nu ook zijn eigen cocktail, met o.a. gember en komkommer, die in Ma Cocotte per karaf wordt geschonken.
___


Rech
62 Avenue des Ternes
La Dame de Pic
20 Rue du Louvre
Ma Cocotte
106 Rue des Rosier (Saint-Ouen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten