donderdag 18 oktober 2012

Gluten-vrij Parijs

De Nederlanders hoef ik natuurlijk niks meer te vertellen, maar voor alle anderen:
- Er bestaat zoiets als gluten
- Die zitten in je eten
- En sommige mensen (volgens critici: steeds meer) zijn daar allergisch voor.
Hiep hiep hoera: voor al die mensen heeft Parijs nu zijn eerste glutgen-vrije restaurant.
Noglu - is de naam.
Nee, niet de meest creatieve naam, maar goed.
De Japanner Misturu Yanase (gewerkt bij sterrenrestaurant Bristol) en de Amerikaanse Jennifer Harting-Lepoutre (van o.a. Rose Bakery) openden de zaak een maand geleden.
Maar eet je bij Noglu ook lekker?
,,Geweldig brood'', schrijft de Franse culi-bijbel Le Fooding, die enthousiast is.
,,Onweerstaanbare fruittaart'' en de carrotcake is "mortel", schrijft Le Nouvel Observateur.
(en "mortel" is positief bedoeld - voor alle duidelijkheid - je gaat er niet dood aan ofzo).
Damesglossy Elle roemt vooral de meeneem-taartjes uit de winkel (chocola met kokos en ook scones vanaf 2 euro!) 
___

GOED VOOR IEDEREEN: Noglu ligt in de geweldige Passage des Panoramas. Je weet wel, van het sterrenrestaurant van Guillaume Guedj.
GOED VOOR GLUTENALLERGEN: Gluten-vrije taartjes waren al te koop in Parijs, meldt David Lebovitz op zijn geweldige blog, en wel bij Helmut Newcake.
___

Noglu
16 Passage des Panoramas

Helmut Newcake
36 Rue Bichat


Geen opmerkingen:

Een reactie posten