maandag 20 augustus 2012

Nieuwe gouden driehoekTsja, als Ralph Lauren (foto) zich er vestigt.
Als Hermès er neer strijkt.
En als Louis Vuitton er uitbreidt....
Dan mag je toch wel spreken van een fashion invasion.
De laatste twee jaar is in hartje Parijs een nieuwe gouden driehoek ontstaan.
(De eerste gouden driehoek - dat wil zeggen: drie straten, vol peperdure merken, die een driehoek vormen - is natuurlijk nog altijd die van de Champs-Élysées, de Avenue Montaigne en de Avenue George V).
Iets zuidelijker, aan de andere kant van de Seine, is er nu dus een concurrent bijgekomen.
Tussen de boulevard Saint-Germain, de Rue du Bac en de Rue de Sèvres ligt een nieuw Mekka voor alle fashionistas. De drie bovengenoemde merken en modehuizen zijn er de afgelopen twee jaar bijgekomen en andere als Armani, Sonia Rykiel en Cartier (en nog veel meer) zaten er al.
Ook juwelier Mauboussin heeft hier kort geleden een winkel geopend en binnenkort start Hermès hier een uitvalsbasis voor nota bene zijn Chinese merk, Shang Xia.
Le luxe attire le luxe, zeggen ze dan. Doe er je voordeel mee.
Nu al wordt gefluisterd dat alleen de Aziatische toeristen nog naar Gouden Driehoek nr. 1 gaan, dus: doe als de Fransen en ga naar Gouden Driehoek nr 2.
___

GOEDKOPER MAAR DUUR: Wie graag voor de dure merken gaat maar minder heeft te besteden dan nodig, kan altijd uitwijken naar Réciproque: de grootste koop-verkoop-winkel van luxekleding in Parijs (oneerbiedig: tweedehands luxe dus).
GOEDKOPER IN CRISISTIJD: Wie niet alleen minder-geld-dan-nodig heeft voor Armani en Cartier, maar ook nòg meer leuks wil doen in Parijs: kijk eens hier.
___

Réciproque, 89 - 101 Rue de la Pompe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten