dinsdag 22 mei 2012

Nieuwerwets en ouderwets eten

Grappig om te zien.
Drie maanden geleden schreven we hier over iets nieuws in Parijs: eten uit een truck!
Oftewel, zo'n vrachtwagentje dat door de stad rijdt, stopt, de luiken opengooit en daarna eten serveert  -à la New York.
En van goede kwaliteit.
En succes doet volgen. Inmiddels rijdt een tweede wagen door Parijs.
Cantine California (foto) is óók al het idee van een Amerikaan, Jordan Feilders, geboren in San Francisco, opgegroeid in Frankrijk en getrouwd met een Française.
Hij serveert burgers in verschillende soorten en maten en taco's, èn al het vlees is biologisch.
Op de site zie je precies waar hij wanneer staat met z'n wagen.
Precies het tegenovergestelde van Cantine California is Terroir Parisien: een nieuwe bistrot van sterrenkok Yannick Alleno.
Hij wilde de traditionele Parijse keuken laten herleven, schreef daar eerder al een kookboek over en richtte er nu ook een nieuw restaurant voor in.
De prijzen zijn betaalbaar en op de kaart staan onder meer een "billy by" die 100 jaar geleden geserveerd werd bij Maxim's, een traditionele Parijse visschotel èn: hotdogs à la Parisienne.
___

GOED: De breakfast burrito van Feilders (te koop van 10 tot 12:30)!
OOK GOED: De veggie-burger van Feilders ('s middags en 's avonds)!
FOUT: Ik weet nog steeds niet wat een Billy By is. 
___

Terroir Parisien, 24 Rue Saint-Victor

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen