maandag 9 april 2012

Een politiek etentje

Frankrijk kiest binnenkort een nieuwe president. En de campagne is in volle gang.
Maar goed, al die presidentskandidaten moeten tussen het campagnevoeren door natuurlijk wel eten. En dat doen ze best vaak in Parijs - ondanks al het reizen langs kiezers in het land.
L'Express had laatst een aardig overzicht van de vaste tafels in Parijs van de kandidaten.
De leukste:
President Nicolas Sarkozy eet schijnbaar het liefst bij Italiaans restaurant Rebellato in het chique 16e, niet ver van de Arc de Triomphe - al dan niet met zijn (Italiaanse) geliefde Carla Bruni. Vaste bestelling: kalfsvlees met (echt waar!) verse jus d'orange.
De socialistische kandidaat François Hollande kiest vaak voor Le Bistrot de Paris, maar vooral uit praktische overwegingen: het restaurant ligt vlak naast het partijkantoor.
Hij eet er meestal vis en groenten, oftewel light, want Hollande moest voor de verkiezingen nog wat kilo's kwijt.
Overigens: ook fashionistas zijn hier nogal eens te vinden en vroeger was Serge Gainsbourg er vaste klant.
De leukste en verrassendste keus komt van de communistische kandidaat (jazeker: in Frankrijk heb je nog overtuigd communistische kandidaten) Jean-Luc Mélenchon. Die eet bij de Barbershop, een bistrot arty die vooral bekend staat om z'n cocktails (en niet om z'n eten), om z'n leuke on-Franse interieur, z'n kunst en z'n Chesterfields - vlakbij République.
___

AANVULLING 1: Van Sarkozy is natuurlijk ook bekend dat hij meer dan regelmatig aanschuift in het sterrenrestaurant van Hôtel Bristol, schuin tegenover het Élysée.
AANVULLING 2: Wie eens onuitgenodigd wil eten met de complete staf van François Hollande hoeft 's middags alleen maar aan te schuiven bij het restaurant op de hoek van Avenue Ségur (waar Hollande's campagnestaf bivakkeert) en Avenue de Saxe: alle medewerkers zitten hier.
___

Rebellato, 138 Rue de la pompe
Le Bistrot de Paris, 33 Rue de Lille

Barbershop, 68 Avenue de la République

Geen opmerkingen:

Een reactie posten